برترین سنسورهای مورد استفاده توسط کمپانی‌های IoT

برترین سنسورهای مورد استفاده توسط کمپانی‌های IoT

برترین سنسورهای مورد استفاده توسط کمپانی‌های IoT

صنایع و سازمان ها برای مدتها از انواع مختلفی از سنسورها استفاده کرده اند. اما اختراع IoT (Internet of Things) تکامل سنسورها را به مرحله ی کاملا متفاوتی برده است. پلتفرم های IoT انواع مختلفی از هوش و داده ها را با استفاده از سنسورهای محتلف تحویل می دهند. این پلتفرم ها داده ها را گردآوری کرده، پیش می برند و با شبکه کلی از دستگاه های متصل به اشتراک می گذارند. این داده های گردآوری شده اجرای خودکار دستگاه ها را ممکن می سازند. بنابراین هر روزه کل اکوسیستم هوشمندتر می گردد. با ترکیب مجموعه سنسورها و شبکه ارتباطی، اطلاعات دستگاه های مختلف به اشتراک گذاشته می شود و تاثیرگذاری و کارکرد آنها رشد بهتری می کند. به عنوان مثال در وسایل نقلیه تسلا (Tesla) تمامی سنسورهای ماشین دریافت خود از محیط اطراف را ضبط می کنند و اطلاعات را در پایگاه داده ها آپلود می کنند. داده پردازش می شود و تمام بخش های مهم و جدید اطلاعات به دستگاه های دیگر ارسال می گردد. این یک پروسه ی ادامه دار است که طی آن مجموعه کامل وسایل نقلیه تسلا هر روز هوشمندتر می شوند. حال نگاهی به برخی سنسورهای کلیدی که عمدتا در دنیای IoT استفاده می شوند داشته باشیم.

۱-سنسور دما (Temperature Sensor)

تجهیزی که برای سنجش میزان انرژی گرمایی که منجر به تشخیص تغییرات فیزیکی در دما از یک منبع مشخص می شود و داده ها را به دستگاه یا مصرف کننده منتقل می کند، سنسور دما (Temperature Sensor) نامیده می شود. این سنسورها مدتهاست که برای دستگاه های متعددی گسترش داده می شوند. اما با ظهور IoT فضای بیشتری برای استفاده شدن در تعداد گسترده تری از دستگاه ها پیدا کرده اند. فقط چند سال پیش ، کاربردهای آنها بیشتر شامل کنترل A/C ، یخچال و فریزر و دستگاههای مشابه بود که برای کنترل محیط زیست مورد استفاده قرار می گرفت. اما با پیدایش دنیای IoT نقش آنها در پروسه های تولید، صنایع کشاورزی و صنایع مربوط به سلامت پر رنگ تر شد. در پروسه تولید، ماشین آلات بسیاری هستند که به دمای خاص محیط و نیز دمای خاص برای دستگاه احتیاج دارند. با این نوع اندازه گیری پروسه تولید می تواند همیشه بهینه باقی بماند. از طرف دیگر در کشاورزی، دمای خاک عامل مهمی برای رشد محصولات محسوب می شود. این امر به تولید گیاهان و به حداکثر رساندن خروجی کمک می کند.

۲- سنسور مجاورتی (Proximity sensor)

تجهیزی است که حضور یا عدم حضور اشیاء یا متعلقات مربوط به اشیاء را می یابد و آن را به سیگنالی تبدیل می کند که توسط مصرف کننده یا دستگاه ساده الکترونیکی و بدون تماس، قابل خواندن باشد. سنسور های مجاورتی به وفور در تجارت خرده فروشی استفاده می شوند، به این خاطر که حرکت و جنبش و نیز ارتباط بین مشتری و محصول مطلوب احتمالی آنها قابل یافت می باشد و نیز مصرف کنندگان خیلی زود از تخفیف ها و فروش های ویژه محصولات اطراف خود مطلع می شوند. کاربرد مهم دیگری که قدمت استفاده زیادی دارد برای وسایل نقلیه است. در حال دنده عقب رفتن با دستگاه خود هستید و به شما هشدار داده می شود که مانعی بر سر راه شما قرار دارد. ضمنا از آن ها برای تشخیص در دسترس بودن محل پارک در پارکینگ فضاهایی مثل مراکز خرید، استادیوم ها و فرودگاه ها نیز استفاده می شود.

۳- سنسور فشار (Pressure Sensor)

سنسور فشار تجهیزی است که فشار را حس می کند و آن را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. در این سنسور ،مقدار (کمیت) به میزان فشار اعمال شده بستگی دارد. دستگاه های زیادی وجود دارند که به فشار مایعات یا اشکال دیگر از فشار متکی هستند. سنسورها امکان ایجاد سیستم های IoT را فراهم می کنند که بر سیستم ها و دستگاه هایی که تحت فشار قرار دارند نظارت می کند. با هرگونه انحراف از محدوده فشار استاندارد ، دستگاه در مورد هر مشکلی که باید برطرف شود به کاربر سیستم اطلاع می دهد. ساختار این سنسورها نه تنها در تولید بلکه در نگهداری سیستم های آب و سیستم های گرمایشی بسیار پرکاربرد است چون یافتن نوسانات و افت فشار آسان می باشد.

۴- سنسور دود (Smoke Sensor)

سنسور دود تجهیزی است که دود (ذرات هوایی و گازها) و میزان آنها را می یابد. مدتهاست که این سنسورها استفاده می شوند. اما با رشد IoT اکنون تاثیرگذارتر نیز شده اند. چون به سیستمی متصل می شوند که به سرعت هر مشکلی که در صنایع مختلف رخ می دهد را به کاربر گوشزد می کند. سنسورهای دود توسط صنایع تولید انبوه، HVAC، ساختمانها و اقامتگاه ها برای تشخیص اتفاقات آتش یا گاز استفاده می شوند. این امر باعث کمک به حفاظت از افرادی که در محیط های خطرناک کار می کنند می شود. سیستم جدید در مقایسه با سیستم های قدیمی تر تاثیر بیشتری دارد.

۵- سنسور سطح – لول سنسور (Level Sensor)

سنسوری که برای تعیین سطح یا مقدار سیالات، مایعات و یا سایر مواد شناور در سیستم های باز یا بسته به کار می رود، سنسور سطح نامیده می شود. این سنسورها همانند سنسورهای IR در بسیاری از صنایع مختلف به کار برده می شوند. عمدتا برای سنجش سطح سوخت استفاده می شوند. اما در کاربردهایی که با مواد مایع سرو کار دارند نیز استفاده می شوند. مثلا در صنعت بازیافت و صنعت آبمیوه سازی و سایر نوشیدنی ها برای سنجش میزان مایع موجود در آنها استفاده می شوند. بهترین موارد استفاده سنسور سطح، برای گیج سوخت و سطح مایعات در مخازن باز یا بسته، بررسی سطح دریا، هشدار سونامی، ابزارآلات ماشینها، فراوری نوشیدنی ها و داروها، تشخیص سطح پایین یا بالا و غیره می باشد. این سنسورها برای ساده سازی کار مفید هستند. چرا که همواره اطلاعات مهم را گردآوری می کنند. با استفاده از این سنسورها همه ی مدیران محصول قادر خواهند بود مقدار مایع آماده برای توزیع و نیز لزوم اضافه کردن تولید را به درستی تشخیص دهند.

zefa-admin
ارسال دیدگاه